Det er Telenors indiske partner, minoritetsaksjonæren Unitech, som har bedt om at salget blir stanset. De ønsker ikke å bli skviset ut av Uninor og at Telenor skal bli sittende igjen med det som er av verdier i selskapet.

Nå har de fått medhold av Company Law Board, en indisk tilsynsmyndighet for forretningsdrift, skriver The Hindu.

En aksjonæravtale mellom Telenor sikrer Unitech vetorett, men den norske telegiganten mener avtalen er verdiløs ettersom bakgrunnen for partnerskapet er mobillisenser som ble anskaffet på uærlig vis. Indias Høyesterett har inndratt Uninors 22 mobillisenser og de øvrige lisensene i landet etter at det er avdekket korrupsjon i forbindelse med tildelingen.

Uninor har svært stor gjeld, og den største kreditoren er Telenor. Likevel er restverdien i selskapet, særlig i form av alle kundene, verdifull for Telenor, som ønsker å være med når det i løpet av de nærmeste ukene skal deles ut nye lisenser for i det indiske mobilnettet.

Telenor har hittil tapt rundt 18 milliarder kroner på satsingen i India, og selskapet er villige til å legge i rundt 4,5 milliarder kroner for å sikre seg total kontroll over Uninor. Pengene ville primært blitt brukt til å betale gjeld, og brorparten hadde dermed havnet tilbake hos Telenor. I dag eier det norske selskapet 67,25 prosent av aksjene i Uninor, mens Unitech eier de resterende 32,75 prosentene. (©NTB)