Norske turister oppfordres til å være forsiktige i Thailand

Bangkok (NTB-Ritzau-TT): Den norske ambassaden i Thailand oppfordrer norske turister til å være forsiktige dersom de oppholder seg i Bangkok-området.

Publisert
  • NTB

Tilreisende fra Norge bør holde seg orientert om den pågående situasjonen, for eksempel gjennom de lokale mediene The Nation og Bangkok Post, vise generell aktsomhet og følge anvisninger fra lokale myndigheter. Videre bør man unngå store folkemengder og områder der det pågår eller er varslet demonstrasjoner, opplyser ambassaden på sine nettsider søndag.

Flyplassmyndighetene i Bangkok oppfordrer i tillegg reisende til å legge inn ekstra tid til innsjekking.

Søndag ettermiddag ba thailandske myndigheter innbyggerne i Bangkok om holde seg innendørs fram til mandag. Også Norges ambassadør i Thailand, Katja Christina Nordgaard, mener nordmenn bør følge disse rådene.

— Det er ikke et portforbud, men vi mener dette rådet er fornuftig å følge. En bør også unngå større folkemengder, sier hun til NRK

De danske og svenske utenriksdepartementene har også oppdatert sine anbefalinger om turistopphold i Thailand søndag. Tilreisende fra disse landene blir i likhet med norske turister oppfordret til å være aktsomme, holde seg unna demonstrasjoner og å holde seg oppdatert om situasjonen. Det danske utenriksdepartementet påpeker at det er en generell terrorrisiko i Thailand.

Publisert