Høyres leder åpnet mandag partiets sentralstyremøte med en tale viet innovasjon i omsorgen, et felt der det ikke nødvendigvis er politisk uenighet, men der dagens rødgrønne regjering ifølge Solberg mangler handlingskraft.

Hun kalte innlegget «Fra samlebånd til skreddersøm i omsorgen» og mente at staten er god på A4-løsninger som skal passe mange, mens kommunene er gode på skreddersøm for den enkelte, særlig de Høyre-styrte.

— For to år siden presenterte jeg ambisiøse prosjekter med omsorgsteknologi i flere Høyre-kommuner. Den gangen ble det hevdet at velferdsteknologi var å regne som kalde hender. De tror jeg de fleste i dag har en annen oppfatning av, sa Solberg.

Hun viste blant annet til kose-seler som er brukt på demensavdelinger i Japan med positiv effekt. Selene er hvite, myke og har store brune øyne.

De reagerer på kos og klapp med å lage trivselslyder og hodebevegelser. Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget fikk se selen da de var i Japan, fortalte Solberg, og viste sentralstyret artige bilder av Frp-fraksjonen i komiteen med en sel i armkroken. (©NTB) (©NTB)