Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V, f.v.), statsminister Erna Solberg (H) og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) under torsdagens pressekonferanse for barn om koronasituasjonen.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V, f.v.), statsminister Erna Solberg (H) og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) under torsdagens pressekonferanse for barn om koronasituasjonen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Erna Solberg takket barna for innsatsen

Statsminister Erna Solberg (H) kunne ikke love at koronaen snart blir borte, da hun svarte på spørsmål fra barn torsdag.

– Jeg vil takke dere, takke for at dere hjelper til, sa Solberg.

Smittevern og tiltak er litt kjedelig, men veldig viktig, var budskapet fra statsministeren, som fikk spørsmål om hvor lenge situasjonen vil vare.

– Dessverre tror jeg det kommer til å vare en god stund til. Vi venter på at forskerne skal lage en vaksine som gjør at vi ikke blir syke av korona, sa Solberg.

Hun hadde med seg kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) på pressekonferansen på Statsministerens kontor i Oslo.

De tre fikk spørsmål om alt fra skolestart, avstandskrav og håndvask, til vaksiner, bruk av munnbind, besteforeldrebesøk fra Ukraina og smittesikker halloweenfeiring.

Noen lurte også på om skolene kan bli stengt igjen.

– Jeg tror ikke vi kommer til å måtte stenge alle skolene igjen. Men det kan være at en enkeltskole må stenge fordi mange er syke, sa Melby.

Ropstad fikk spørsmål om hvor lenge forbudet mot klemming vil vare.

– Det er dessverre ikke lurt å gi klemmer til andre enn de du bor sammen med. Det er veldig rart, og jeg gleder meg til vi kan begynne å gi klemmer igjen, sa han.

Og hvor lenge må egentlig klassebamsen sitte i karantene?

– Den må nok sitte i fred en god stund til, uttalte Melby.