USA sendte bombefly over Sør-Korea

Seoul (NTB-Reuters): Et amerikansk bombefly av typen B-52 fløy søndag over Sør-Korea som et svar på Nord-Koreas prøvesprenging tidligere i uken.

Publisert
  • NTB

Bombeflyet som har kapasitet til å bære atomvåpen, fløy sammen med et amerikanske og et sørkoreansk jagerfly over flybasen Osan utenfor hovedstaden Seoul, opplyser det amerikanske militæret. Flyet er stasjonert i Guam.

— Flyturen i dag demonstrerer alliansens styrke og kapasitet, sier den amerikanske general Curtis Scaparrotti, som er ansvarlig for de amerikanske styrkene i Sør-Korea.

Ifølge USA var flyturen et svar til Nord-Korea som onsdag kunngjorde at landet har testet en hydrogenbombe. Påstanden har senere blitt avvist av etterretningskilder i flere land, som mener det trolig var snakk om en atombombe.

— USA er fast bestemt i sin forpliktelse på å forsvare Sør-Korea og å opprettholde stabilitet på den koreanske halvøya, sier generalløytnant Terrence O'Shaughnessy.

Ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap vurderer USA å sende et hangarskip til Koreahalvøya for å delta på en øvelse med sørkoreanske marinestyrker i februar. (©NTB)

Publisert