Danmark sender Hercules-fly til Irak

København (NTB-Ritzau-AFP): Folketinget i Danmark besluttet onsdag å sende et militært transportfly som skal bidra i kampen mot Den islamske staten (IS) i Nord-Irak.

Publisert Publisert
  • NTB

Hercules-flyet letter allerede torsdag med kurs for Kypros, som er utgangspunkt for den militære innsatsen mot IS, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

Flyet inngår i en USA-ledet aksjon som dreier seg om leveranser av våpen, ammunisjon og annet materiell til de irakiske styrkene som kjemper mot den ytterliggående opprørsgruppen IS.

Også Norge har planer om å sende et transportfly av samme type til Irak, men dette skal bare brukes til å frakte humanitær hjelp, ifølge regjeringen.

Tirsdag sa USAs forsvarsminister Chuck Hagel sa tirsdag at sju nye vestlige land har forpliktet seg til å forsyne kurdere i Irak med våpen.

— I tillegg til støtte fra USA, har Albania, Canada, Kroatia, Danmark, Italia, Frankrike og Storbritannia forpliktet seg til å hjelpe kurderne med nødvendige våpen og utstyr. Operasjonene har allerede begynt, og vil fortsette i løpet av de neste dagene sa Hagel, som også forventet bidrag fra flere land. (©NTB)

Publisert