Ubaydullah Hussain reagerer på demonstrasjon

Oslo (NTB): Muslimene som planlegger demonstrasjon mot Profetens Ummah og IS i Oslo mandag, er ignorante eller har for lite kunnskap, mener Ubaydullah Hussain.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

— Vi fraråder samtlige troende muslimer til å støtte denne demonstrasjonen, sier Hussain, som talsmann for Profetens Ummah, til NRK.

Så langt har 1.400 personer varslet deltakelse på mandagens demonstrasjon via Facebook. Den profilerte islamisten mener disse personene «må lese mer om islam og dens historie».

Flere enkeltpersoner og organisasjoner i det muslimske miljøet i Oslo har vært pådrivere for demonstrasjonen. De ønsker blant annet å vise avsky mot uttalelsene og holdningene Hussain kom med i et 43 minutter langt intervju med VGTV forrige helg. Her forsvarte han blant annet metodene til de væpnede islamistene i Den islamske stat (IS) - inkludert halshogging.

— Profetens Ummah går ut og hyller halshogging av uskyldige og kidnapping av kvinner. Dette forbyr islam, og du trenger ikke være lærd for å forstå det, sier Yousuf Gilani, som er talsperson for mandagens arrangement, til NRK. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.