Skotsk «nei» skremmer ikke katalanerne

Barcelona (NTB-AFP): Selvstendighetsivrige innbyggere i spanske Catalonia lar seg ikke stanse av skottenes nei til løsrivelse og vil holde sin egen folkeavstemning.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Bare timer etter at det var klart at nei-siden i Skottland hadde fått flertall i folkeavstemningen om uavhengighet, vedtok Catalonias regionale parlament en lov som de mener gir dem mandat til å holde en ikke-bindende folkeavstemning, eller «konsultasjon», om selvstendighet fra Spania.

Regionpresident Artur Mas sier at ønsket om å holde en folkeavstemning er blitt styrket etter at Skottland holdt sin, uansett hva resultatet ble.

— Prosessen i Catalonia fortsetter framover, uttalte han fredag kveld. Det er ventet at han nå vil undertegne et dekret som tidfester avstemningen til 9. november.

Spanske myndigheter er sterkt imot planene om en folkeavstemning for katalanerne og har varslet at de vil forsøke å stanse den ved å bringe saken inn for landets grunnlovsdomstol.

Også separatister i canadiske Quebec og representanter fra ulike minoriteter i Europa har fulgt nøye med på den skotske folkeavstemningen. (©NTB)

Publisert: