Ny pågripelse etter trusler mot skoler på Helgeland

Mo i Rana (NTB): En fjerde person ble onsdag pågrepet i forbindelse med trusler mot skoler på Helgeland. Truslene ble lagt ut på Jodel i forrige uke.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

— Den pågrepne er en 16 år gammel jente som ble hentet av politiet i Mo i Rana i onsdag kveld. Hun har i avhør erkjent å ha publisert meldinger som gikk ut på at en bombe skulle gå av på Mjølan videregående skole. Hun har forklart at hun ikke mente alvor og at hun derfor slettet meldingene i etterkant, sier politiadvokat Joachim Nymann i Nordland politidistrikt.

Politiet sier det er grundig etterforskning av elektroniske spor som har ført politiet fram til løsning i saken. Politiet i Mo i Rana er nå sikre på å ha avdekket identiteten til den som la ut meldingen som førte til at flere videregående skoler i Rana ble stengt.

Til sammen er fire personer siktet for trusler mot skoler på Helgeland. En på 15 år og en i 20-årene i Mosjøen, samt to 16-åringer i Mo i Rana. Samtlige saker vil bli strafferettslig forfulgt.

De fire er siktet for i ord eller handling å ha truet med straffbar atferd under slike omstendigheter at trusselen var egnet til å fremkalle alvorlig frykt Strafferammen er tre års fengsel. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.