SAS-SPANAIR SAS-SPANAIR Foto: Scanpix

SAS uten forsinkelser til London

I morgentimene onsdag gikk flytrafikken som normalt mellom Skandinavia og London, opplyser SAS.

SAS oppfordret på forhånd sine passasjerer til å velge andre dager å fly på enn onsdag.

— Vår oppfordring har blitt fulgt. Passasjerer er blitt booket om, og vi har onsdag 50 prosent belegg på London-flyene, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge til NTB.

Den varslede streiken i Storbritannia ville blant annet ramme passkontrollen, noe som var ventet å føre til lang kø. Det var årsaken til at SAS tidligere i uken valgte å oppfordre passasjerene til å unngå å reise denne dagen. SAS gleder seg over at dette forarbeidet ser ut til å ha gitt resultater.

— Vi har ikke hatt forsinkelser foreløpig, og det ser ut til å ha gått veldig bra fra morgenen av. Alle våre fly er i rute og vi har fått redusert antall passasjerer, sier Johansen.

SAS har til sammen 42 flyginger mellom Skandinavia og London onsdag. 18 av avgangene går mellom Norge og Storbritannia, altså ni flyginger hver vei.

Johansen opplyser at flygerne har fått beskjed om å fylle drivstoff på alternative flyplasser utenfor Storbritannia hvis nødvendig, dersom streiken skulle føre til ytterligere konsekvenser. (©NTB)