Politiet rykket inn tirsdag, da demonstrantene blokkerte byggeplassen der Stuttgarts nye underjordiske sentralstasjon er under bygging. Stasjonen skal gjøre Stuttgart til et viktig knutepunkt for europeisk jernbanetrafikk, men prosjektet er svært omstridt.Motstand mot det såkalte Stuttgart 21-prosjektet var en viktig årsak til at det radikale miljøvernpartiet De grønne i mars i år vant makten i delstaten Baden-Württemberg, der byen ligger. Motstanderne vil av kulturhistoriske hensyn bevare den gamle stasjonsbygningen og verne parkanlegg i området.

Den nye delstatsregjeringen har ikke greid å få stanset arbeidet, og det tyske statsbaneselskapet Deutsche Bahn gjenopptok etter en langvarig pause byggearbeidene på stasjonstomten tirsdag. Baden-Württembergs regjeringssjef Winfried Kretschmann stemplet dette som umoralsk.

Sentralregjeringen i Berlin med statsminister Angela Merkel i spissen støtter Deutsche Bahns byggeplaner. Dette var trolig en sterkt medvirkende årsak til at Merkels parti CDU mistet makten i Baden-Württemberg, etter å ha styrt delstaten i nesten 60 år. (©NTB)