Agnete Johnsen får Åpenhetsprisen

Oslo (NTB): Artisten Agnete Johnsen berømmes for åpenhet rundt sin psykiske lidelse og tildeles årets Åpenhetspris.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Bare 22 år gammel har Agnete Johnsen alt i en årrekke vært svært godt kjent i norsk offentlighet. Som ung tenåring var hun i 2008 med på å vinne både den norske og den nordiske finalen av Melodi Grand Prix junior som vokalist i bandet The BlackSheeps.

Da hun trakk seg fra deltakelsen i TVNorge-programmet «71 grader nord» i fjor sommer, sto hun åpent fram og fortalte at hun lenge har slitt med depresjon og psykiske lidelser.

Også da hun tidligere i år vant den norske finalen i Melodi Grand Prix, fortalte hun at hun hadde psykiske problemer, og at det å skulle delta representerte en stor utfordring.

— Agnete viser mot ved å være åpen om sine psykiske utfordringer og snakke om det som er vondt mens det er vondt, sier styremedlem Kristian Haugland i Mental Helse, som deler ut prisen.

— For mange er det fortsatt tabu å snakke om egen psykisk helse. Gjennom økt åpenhet via ulike mediekanaler er vinneren med på å bekjempe stigmatisering av psykisk uhelse og kan bidra til at flere velger å ta kontakt med familie, venner eller fagpersoner for å fortelle at de strever, sier Haugland i en pressemelding. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.