Titusener demonstrerte mot PEGIDA i Dresden

Dresden (NTB-AFP-Reuters): 35.000 tyskere fylte sentrum av Dresden til en mektig protest mot de antiislamske demonstrasjonene som har vokst i styrke de siste ukene og ventes å vokse mer etter terroren i Paris.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

— Vi nekter å akseptere at hat skal splitte oss, sa Dresdens ordfører Helma Orosz fra det konservative CDU-partiet i en tale foran den gjenoppbygde Frauenkirche i sentrum av byen.

— Vi står her sammen for mennesker, enten de er født her i Tyskland, Europa, Afrika eller Asia, og enten de er kristne, jøder, hinduer eller muslimer, sa hun.

Demonstrasjonen var arrangert i fellesskap av delstatsregjeringen i Sachsen og bystyret i Dresden som en markering mot rasisme og for toleranse.

Demonstrantene mintes ofrene i Paris med ett minutts stillhet mens de holdt opp plakater med tekster som «Alle ler vi på samme språk», «Je suis Charlie, aber nicht PEGIDA» og «Tyskland er for alle».

Demonstrasjonen lørdag var dobbelt så stor som de største motdemonstrasjonene hittil mot de antiislamske marsjene. (©NTB)

Publisert: