Rettssak utsatt - heleritiltalt møtte ikke

Oslo (NTB): Oslo tingrett utsatte rettssaken mot heleritiltalte Imran Saber, også omtalt som Onkel Skrue. 36-åringen møtte ikke i retten tirsdag morgen.

Publisert
  • NTB

Politiet har ikke klart å finne Saber, som er tiltalt for heleri av minst 4,4 millioner kroner. I romjulen dukket han opp på festbilder i Dubai. Der skal han fortsatt befinne seg, skriver VG. Sabers storebror og mor, som begge tiltalt i saken, møtte opp i retten tirsdag.

Ved siden av å være tiltalt for omfattende heleri, er Saber tiltalt for trusler, samt for å ha inngått en rekke suspekte låneavtaler. Storebroren og moren er kun tiltalt for heleri.

Det er ti år siden politiet startet etterforskning av Saber som er venn av Nokas-dømte David Toska. Saber er også kjent under kallenavnet «Onkel Skrue».

— Vårt klare inntrykk er at han ikke ønsker å la seg stevne eller å ha kontakt med politiet, for å unndra seg stevningen, sier politiadvokat Asmund Riegels i Oslo politidistrikt til avisen.

Fristen for å forkynne tiltalen gikk ut sist lørdag. Dermed er ikke 36-åringen lovlig stevnet før hovedforhandlingen. Tingretten avventet avgjørelsen om utsettelse inntil de visste om den tiltalte skulle møte frivillig. (©NTB)

Publisert