Trekker seg fra SKUP-styret og Schibsted-jobb etter plagiat

Oslo (NTB-Hans-Olav Rise): Tidligere Dagens Næringsliv-journalist Daniel Butenschøn trekker seg fra vervet som nestleder i SKUP og fra ny redaktørjobb i Schibsted, etter en rekke avsløringer av plagiat.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Butenschøn sa opp stillingen sin i Dagens Næringsliv i sommer, før han etter planen skulle starte som redaktør i Schibsted-eide Stiftelsen Tinius. Nå skriver fagbladet Journalisten at Butenschøn er uaktuell for Tinius-stiftelsen.

— I lys av det som er skjedd har jeg pratet med Daniel. Han er veldig lei seg og har nå valgt å trekke seg fra den prosessen, sier administrerende direktør Sindre Østgård i Stiftelsen Tinius.

Tidligere tirsdag ble det klart at Butenschøn også trekker seg fra styret i Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP), hvor han har vært nestleder siden 2014. — Det jeg har gjort, er helt uforenlig med norsk journalistikk og SKUPs idealer. Følgelig trekker jeg meg fra vervet i SKUP, sier Butenschøn i en pressemelding.

Etter et langt liv som journalist kom Butenschøn selv i overskriftene søndag, etter at filmdistributør Øistein Refseth avslørte omfattende plagiat i artikkelen «Klagemuren». (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.