Mistenkt gjerningsmann skutt etter angrep utenfor det britiske parlamentet

En mistenkt gjerningsmann skal være skutt og drept av politiet etter et angrep utenfor den britiske parlamentsbygningen. En politimann skal være knivstukket.

Publisert:

Politiet anser hendelsen utenfor Westminster som en terrorhandling inntil videre. Foto: Matt Dunham, AP Photo/NTB scanpix Foto: Matt Dunham / TT / NTB Scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

SISTE: En kvinne er død etter angrepet ved Parlamentet i London, opplyser en lege til det britiske nyhetsbyrået Press Association.

Mange andre er såret og tilstanden er kritisk for flere av dem, opplyser legen ved ST Thomas' Hospital til BBC.

Politiet: - Vi anser det som en terrorhendelse inntil videre

Parlamentsbygningen og området rundt ble stengt etter at flere skudd skal ha blitt avfyrt. Politiet anser hendelsen som en terrorhandling inntil videre. En mistenkt skal ha blitt skutt og drept av politiet, ifølge nyhetsbyrået AP.

Tre personer skal ha blitt observert liggende på bakken utenfor parlamentsbygningen, mens flere andre skal ligge i veibanen på broen Westminster. Vitner forteller om en bil som skal ha kjørt på flere mennesker på broen.

Så mann med kniv

Det kommer også meldinger om at vitner så en mann med kniv inne på området. Parlamentsmedlem David Lidington skal ha bekreftet opplysningene overfor parlamentarikerne, som fikk beskjed om å holde seg inne i parlamentsbygningen. Statsminister Theresa May ble raskt ført ut av bygningen og er i sikkerhet.

Omstendighetene rundt hendelsen er uklare, men Scotland Yard opplyser at det har vært en episode som involverer våpen og at flere mennesker er skadd, og at det inntil man vet noe annet ansees som et terrorangrep. Opplysninger om hvor mange som er skadd, varierer, men BBC refererer til vitner som sier det kan dreie seg om rundt tolv personer.

– Så politimann

Nyhetsbyrået AP beskriver et stort oppbud av politi, ambulanser og helikoptre. Den politiske rådgiveren Don Brind forteller at han så to personer liggende på bakken.

– Jeg så en person liggende på bakken med en gul jakke på. Han lot til å snakke og være i live, sier han. Brind mener jakken var av samme type som politimenn bærer og at personen dermed var en politimann.

Britiske medier viser også bilder av en bil som tilsynelatende hadde kjørt inn i rekkverket på Westminster-broen.

Flere skudd skal ha blitt avfyrt rundt 14.35-tiden, og kort tid etterpå skal det ha hørtes et kraftig smell.

T-bane-stasjonen Westminster er stengt, og publikum er bedt om å holde seg unna de berørte sentrumsområdene.

London Eye, det store pariserhjulet, er stengt som følge av angrepet. De besøkende holdes inne i attraksjonen.

UD: Nordmenn i London bes kontakte pårørende

Utenriksdepartementet er i kontakt med ambassaden i London for å få oversikt oversituasjonen.

– Utenriksdepartementet er kjent med at det har vært en hendelse utenfor det britiske parlamentet, og vi er i kontakt med ambassaden i London for å få oversikt over situasjonen, sier kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg i Utenriksdepartementet til NTB.

– Utenriksdepartementet er kjent med at det har vært en hendelse utenfor det britiske parlamentet, og vi er i kontakt med ambassaden i London for å få oversikt over situasjonen, sier kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg i Utenriksdepartementet til NTB.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. London