Oslo (NTB): Dette skriver VG-journalist Elisabeth Skarsbø Moen i sin bok om Hagen, en beskrivelse av den tidligere formannens spektakulære politiske liv uten noen som helst deltakelse fra hovedpersonen selv. Boken har fått tittelen «Profet i eget land».

Hagen ønsker ikke å kommentere noe av det som sies om ham selv, kona Eli, Siv Jensen, de utrenskede eller forholdet til andre partier og deres ledere. Han har sendt ut én setning gjennom Frps pressemedarbeider Fredrik Färber:

— Jeg ser ingen grunn til å kommentere påstander og eventyr framsatt i boken til den Frp-fiendtlige VG-journalisten Elisabeth Skarsbø Moen, heter det fra gruppesekretariatet på Stortinget.

Hagen fikk sin drøm knust søndag 7. oktober 2001, da KrFs Einar Steensnæs kom til kontoret hans i den såkalte keiserfløyen på Stortinget. Det brutale budskapet var at de tre partiene i den ferske samarbeidsregjeringen - Høyre, KrF og Venstre - ikke ville ha ham som stortingspresident.

Hele den påfølgende stortingsperioden artet seg derfor som en tiltagende hevnaksjon mot Bondevik, en prosess som kulminerte med at Hagen 20. juni 2005, ennå tre måneder før valget, gjorde det klart at Frp ikke ville støtte en ny regjering under Bondeviks ledelse. (©NTB)