— Det er en rekke mennesker som er drept, både ansatte og vakter, sa Iraks minister for høyere utdanning Abed Dhiab til pressen torsdag. Han ville ikke si noe om hvor mange han trodde var drept, men det skal dreie seg om både ansatte og personer som var vakter ved departementet.

— Ifølge de løslatte ble flere drept ved tortur, sa Dhiab, og føyde til at flere av de frigitte gislene er i sjokk etter at de selv ble utsatt for tortur.

Tirsdag ble opptil 150 ansatte og besøkende ved Iraks undervisningsdepartement bortført av menn som var utkledd som politifolk.

Ministeren har gitt beskjed om at han fratrer sin stilling som følge av massekidnappingen, fordi han mener det ikke finnes noe effektivt styre i Irak. Ifølge Dhiab er et syttitall mennesker fremdeles savnet, og han vil ikke gå tilbake til statsrådsposten før alle er løslatt.

Departementet for høyere utdanning har en liste med navn på minst 100 ansatte og rundt 50 besøkende som ble bortført. Rundt 70 av de bortførte var torsdag løslatt, ifølge Dhiab.

Torsdag ble Bagdad rammet av en ny massebortføring idet seks minibusser ble stanset ved en falsk kontrollpost og passasjerene ført bort av uniformerte menn. Det er uklart hva som er skjedd med passasjerene.

Ni mennesker ble samme dag drept i et angrep på et bakeri i Bagdad. Fire av ofrene var brødre. (©NTB)