– Han er svært nedbrutt. Han stiller seg uforstående til at han kan ha gjort dette, og oppgir at han ikke har erindring om hva som har skjedd på det tidspunktet handlingen skal ha funnet sted, sier hans forsvarer Arnor B. Ilstad til NRK.Forsvareren sier at ettersom hans klient ikke husker hva som skjedde på gjerningstidspunktet, kan han heller ikke erkjenne straffskyld.

Dagbladet skriver at avisen har fått opplyst at den siktede mannen har fått utskrevet beroligende medikamenter.

Mannen, som er i slutten av 40-årene, er siktet for å ha skutt og drept kona si i Vadsø natt til fredag. Det var den dreptes mindreårige datter som varslet om skytingen.

Politiet ble varslet om saken klokka 0.05 etter at datteren hadde ringt akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK), opplyser Østfinnmark politidistrikt.

Politiet rykket ut sammen med ambulanse, og de fant kvinnen i 40-årene i live i boligen i Vadsø sentrum. Det ble satt i gang livreddende førstehjelp, men kvinnens liv sto ikke til å redde, og hun døde av skuddskadene kort tid etter.

Kvinnens ektemann tok rett før klokka to natt til fredag selv kontakt med politiet, og etter dialog mellom mannen og politiet ble han pågrepet uten dramatikk utenfor byen rundt halvannen time senere.

Politiet antar at drapsvåpenet er en hagle og har beslaglaget våpenet, som eies av den siktede. Obduksjonen av avdøde vil kunne gi svar på om det er dette våpenet som er benyttet. Østfinnmark politidistrikt har bedt om bistand fra Kripos i etterforskningen.

– Kvinnen etterlater seg mindreårige barn, og politiet ber om at det i omtalen av saken tas hensyn til dette. Dette er først og fremst en tragedie for familien, sier stabssjef Lars Blix Olsen i Østfinnmark politidistrikt.

De to barna er tatt hånd om og får bistand fra helsevesenet. Politiet har dessuten opprettet en egen pårørendekontakt i saken. Avdødes yngste barn oppholdt seg ikke i parets hus under skytingen.

Politiet ønsker ikke å gå i detalj om omstendighetene rundt drapet eller si noe om motivet. Den siktede mannen er så langt ikke avhørt. Han vil bli begjært varetektsfengslet, varsler politiet. (©NTB)