Avisaviser til sentrale kilder som sier partene er enige om å komme med en felles henvendelse til regjeringen.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sa til NTB rett før klokken 12 at han ikke hadde fått noen offisiell henvendelse.

– Men jeg har sagt, og vil gjenta, at vi alle sammen må være med og ta ansvar for å bygge opp kunnskapsskolen, la han til.

Alle skal med

Det var bare ledelsen i KS og Utdanningsforbundet som satt sammen torsdag formiddag i arbeidsgivernes lokaler i Oslo, men tre andre forbund skal etter planen inviteres inn i løpet av dagen, ifølge Aftenposten.

Norsk Lektorlag, Skolenes Landsforbund og Musikernes Fellesorganisasjon likte det svært dårlig da de ikke fikk delta i samtalene onsdag.

– Vi stoler på at Utdanningsforbundet viderebringer det alle vi fire forbundene er enige om, sa Gro Elisabeth Paulsen i Norsk Lektorlag torsdag formiddag til Aftenposten.

Midler

Etter hovedstyremøtet i KS tirsdag varslet KS-leder Gunn Marit Helgesen (H) at et felles initiativ kunne være aktuelt og ramset opp elementer hun mener det kan være naturlig å be regjeringen se på.

– Det kan for eksempel dreie seg om økte midler til etter— og videreutdanning, mindre rapporteringskrav til lærerne slik at de faktisk får lov til å utøve lærerrollen, og det kan være bidrag til bedre arbeidsforhold for lærerne der hvor det ikke er tilfredsstillende i dag, uttalte hun.

Helgesen sa også at det kunne være aktuelt å be regjeringen kjøpe lærerne fri fra administrative oppgaver.

– Partenes ansvar

Torbjørn Røe Isaksen vil ikke svare på om han har noe å tilby på disse konkrete punktene.

– Hvis vi har noe å gå på eller bidra med, så tar vi det med partene og ikke med pressen, sier Isaksen til NTB, og legger til at han ikke vil gå inn i spekulasjoner om enkeltforslag.

– Jeg vil også understreke at nøkkelen til å løse konflikten ligger hos partene, sier Isaksen.

Til NRK torsdag morgen uttalte Isaksen at han ønsker å se på hvordan han kan lette lærernes rapporteringskrav og på om de ble underlagt for mange unødvendige møter.

7.700 i streik

Nye 2.200 lærere la ned arbeidet torsdag, og nå rammes også de minste elevene. Til sammen streiker rundt 7.700 lærere. Det kritiske punktet i tariffavtalen som Utdanningsforbundets medlemmer sa nei til, er at lærerne skal kunne pålegges å være til stede på skolen inntil 7,5 timer daglig. KS skal ha trukket timekravet, men til nå fastholdt ønsket om økt tilstedeværelse.