— Vi har etterforsket saken og konkludert med at «intet straffbart forhold anses bevist». Vi ønsker ikke å si mer enn det, sier juridisk rådgiver Rune Fossum ved Spesialenheten til Oppland Arbeiderblad.

— Jeg har ikke hatt tid til å skrive klagen ennå, men den kommer. Vi er uenige i avgjørelsen, sier mannens forsvarer, Stian Mæland ved Matrix Advokater i Oslo.

Skyteepisoden skjedde etter at to menn i en stjålet bil med falske skilter stakk av fra Nordre Buskerud-politiet i Hønefoss natt til fredag 26. juni i fjor. Politipatruljen fulgte etter og stoppet dem på Roa, der den ene mannen skal ha løsnet skudd da politibetjentene gikk mot dem - uten å treffe. Politiet skjøt tilbake, og mannen ble truffet i hofta.

De to mennene er i 30-årene og fra Buskerud. Mannen som ble skutt under pågripelsen, er opprinnelig fra Tsjetsjenia. Han ble utskrevet fra sykehus samme dag som han ble truffet av politiskuddene.

Straffesaken mot tsjetsjeneren skulle egentlig vært behandlet av Gjøvik tingrett i slutten av januar, men ble utsatt fordi tiltalte anket lagmannsrettens beslutning om å tillate anonym vitneførsel av de to involverte polititjenestemennene. (©NTB)