Frankrikes statsminister François Fillon besøkte samme dag Villiers-le-Bel, forstaden der en trafikkulykke mellom en politibil og to tenåringer på motorsykkel har utløst voldsomme opptøyer og hærverk. 120 politifolk er skadd i gatekampene med ungdommene. De to tenåringene omkom i ulykken, og politiet anklages for ikke å ha gjort nok for å redde dem. — De som skyter mot politimenn, de som slår politifolk nesten i hjel, er kriminelle og må behandles deretter, sa Fillon i en tale i nasjonalforsamlingen etter besøket.

Ungdommene har også satt fyr på en rekke bygninger og biler. Et skattekontor, et supermarked, et bibliotek og en førskole er ødelagt i brann, i tillegg til 63 biler.

Åtte ungdommer er varetektsfengslet i forbindelse med bråket søndag og mandag, og fire av dem er allerede dømt til fengsel i opptil ti måneder.

Det er tegn til at uroen er i ferd med å spre seg til andre deler av Frankrike, og tirsdag kveld ble det meldt at ungdommer i den sørfranske byen Toulouse hadde satt fyr på et bibliotek og flere biler. (©NTB)