Frankfurt:

23. november til 22. desember på Römerberg, Paulsplatz og Mainkai. Åpent fra 10.00 (11.00 søndager) — 21.00. Daglig klokkespill fra balkongen på Nikolaikirken i Römerberg klokken 9.05, 12.05 og 17.05. Dresden:

Skriver historien tilbake til 1434. Over 240 boder med brukskunst, landbruksvarer, julejuggel og pepperkaker. Som mange andre slike markeder har også Dresdens Striezelmarkt en høy, roterende julepyramide med jesusbarnet, hyrdene og alle Betlehems figurer.

www.dresden-tourist.de

Nürnberg:

Hauptmarkt, ett av de beste av alle tyske julemarkeder. Jesusbarnet, Christkindl, åpner markedet den 25. november, og så holder det åpent til utpå ettermiddagen julaften. Mandag - onsdag fra 9.00 - 20.00, torsdag til lørdag fra 9.00 - 21.00 og søndag fra 10.30 - 20.00. Krybbeveien går fra hovedmarkedet til et eget barnejulemarked med karuseller, damptog og pariser(h)jul.

www.nuernberg.de

Berlin

Hovedstaden har flere enn 50 forskjellige julemarkeder. Ett av de mest stemningsfulle ligger ved foten av det ødelagte tårnet til Gedächtniskirche, hvor gløggen kanskje kan blandes med litt ettertanke om den gang det virkelig var mørkt i Tyskland. De beste håndverksproduktene finner du på Gendarmenmarkt, og på julemarkedet på Alexanderplatz kan du prøve skøytene (du kan leie på stedet). Alle markedene åpner 21. november og stenger 21. desember. Åpningstidene varierer fra marked til marked, noen åpner 10.00, andre ikke før klokken 13.00, men de fleste har åpent til 21.00 eller 22.00. www.berlin-tourist-information.de/

Lübeck

Hit kommer det busslaster med nordmenn rett fra Kielferga, mange for å spise den berømte marsipanen sammen med pølsene, ølet og gløggen. De fleste julebodene ligger langs Markt og Breite Strasse.

www.luebeck-tourismus.de

Hamburg

Det mest spektakulære av de mange markedene i Hamburg finner du på Rådhusplassen, hvor bakerne, leketøysmakerne og kunsthåndverkene selger høstens produksjon. Medn også på Gerhard Hauptmann Platz er det solid julestemning.

www.hamburg-tourismus.de