Ytterligere fem palestinere drept på Vestbredden

Ramallah (NTB-AFP-Reuters): Fem palestinere ble skutt og drept av israelsk politi og bosettere på den okkuperte Vestbredden, ifølge helsepersonell og øyenvitner.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

I separate hendelser ble tre palestinere skutt og drept av israelske soldater, mens ytterligere to ble skutt og drept av en israelske bosettere, sier helsepersonell og øyenvitner til Reuters fredag.

To av drapene skjedde da israelske bosettere skjøt mot en gruppe palestinere i nærheten av byen Nablus nord på den okkuperte Vestbredden etter at de skal ha kastet stein på biler til bosetterne. Ytterligere fire palestinere ble såret i hendelsen, sier sikkerhetskilder til AFP.

I etterkant av løsning av skuddene kom israelske soldater til stedet og avfyrte skudd og tåregass mot palestinerne.

De andre tre drapene skjedde i Beit Ummar nær byen Hebron under en demonstrasjon mot konflikten i Gaza opplyser palestinske sikkerhetskilder. Ifølge DPA skal en av de drepte være en kvinnelig lokal menneskerettighetsaktivist.

En talsperson for det israelske militæret vil ikke kommentere hendelsen i Beit Ummar, men sier det har vært «konfrontasjoner» mellom israelske tropper og palestinske tropper i nærheten av Nablus hvor også bosettere har vært involvert. Hun gir ikke flere detaljer om hendelsen. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.