NATO vil diskutere mulig rolle i Middelhavet

Brussel (NTB): Ethvert tyrkisk ønske om bistand til håndteringen av flyktningkrisen vil bli tatt på største alvor fra NATO, sier Jens Stoltenberg.

Publisert Publisert
  • NTB

Tyskland og Tyrkia har gjort det klart at de vil diskutere om NATO kan trekkes inn i overvåkingen av situasjonen øst i Middelhavet og bistå EUs grensebyrå og tyrkisk kystvakt i området.

— Migrasjonskrisen er noe vi alle er bekymret for. Vi vil ta enhver henvendelse fra Tyrkia og andre land på stort alvor og se på hva NATO kan gjøre for å hjelpe dem håndtere krisen, sier NATO-sjef Jens Stoltenberg til pressen i Brussel.

Stoltenberg sier han har snakket med tyske og tyrkiske myndigheter og nå venter at det blir lagt fram et tyrkisk forslag på NATOs forsvarsministermøte onsdag. Det praktiske innholdet i henvendelsen er fortsatt uklart, men kan innebære en NATO-innsats på sjøen for å bidra til overvåking og kontroll og eventuelt bistand i innsatsen mot menneskesmuglere.

— Jeg venter at den tyrkiske forsvarsministeren gir oss flere detaljer når vi møtes i morgen. Og at ministrene skal diskutere saken og se på hvordan vi følger opp, sa Stoltenberg tirsdag.

Det befinner seg rundt 2,5 millioner flyktninger og migranter i Tyrkia, som i fjor var det viktigste transittlandet for dem som vil til Europa. (©NTB)

Publisert