Duket for valgthriller i Wisconsin

Milwaukee (NTB-AP-AFP): Tirsdagens valg i Wisconsin kan bli avgjørende for både republikanske Ted Cruz og demokraten Bernie Sanders' sjanser til å henge med videre i nominasjonskampen.

Publisert Publisert
  • NTB

Den ultrakonservative Texas-senatoren Cruz har ledet over favoritt Donald Trump på flere meningsmålinger i forkant av nominasjonsvalget som tirsdag gikk av stabelen i delstaten Wisconsin.

En måling utført av Ipsos og offentliggjort av Reuters tirsdag kveld viser dødt løp mellom de to. Selv om Trump er den eneste gjenværende republikaneren som har en realistisk sjanse til å vinne nominasjonen før landsmøtet i juli, kan et stort tap i Wisconsin redusere denne muligheten kraftig.

Også på demokratisk side er det duket for et spennende løp i Midtvesten tirsdag. Bernie Sanders ligger fortsatt langt etter Hillary Clinton, som mange trodde ville sikre seg Demokratenes kandidatur uten problemer.

Sanders har vist seg å være en alvorlig utfordrer og har vunnet fem av de seks siste oppgjørene. På RealClearPolitics' gjennomsnitt av meningsmålingene i Wisconsin har han et knapt forsprang med 47,9 prosent foran Clintons 45,3 prosent.

Clintons ledelse forblir like fullt solid. For å vinne trenger nemlig Sanders 67 prosent av de gjenværende demokratiske delegatene, inkludert såkalte superdelegater som ennå ikke har bestemt seg. (©NTB)

Publisert