Nord-Korea planlegger atomprøvesprengning

Pyongyang (NTB-AFP-Reuters): Myndighetene i Nord-Korea sier de planlegger en kjernefysisk test som vil være «rettet mot USA».

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over syv år gammel

I tillegg vil nordkoreanerne teste flere langdistanseraketter, ifølge det offisielle nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

— Vi skjuler ikke det faktum at satellittene og langdistanserakettene vi vil skyte opp, og den kjernefysiske høynivå-testen vi vil utføre, er rettet mot vår erkefiende USA, het det i en uttalelse fra landets forsvarskommisjon torsdag.

FNs sikkerhetsråd besluttet onsdag å stramme inn sanksjonene mot Nord-Korea som en reaksjon på en nordkoreansk rakettoppskyting før jul. De nye sanksjonene ble vedtatt av et enstemmig Sikkerhetsråd, som også fordømte rakettesten.

Bare noen timer etter avstemningen i New York erklærte Nord-Korea at landet ville styrke sin kjernefysiske slagkraft og trappe opp sitt atomprogram.

I uttalelsen torsdag oppgir ikke den nordkoreanske forsvarskommisjonen noe tidspunkt for når den planlagte prøvesprengningen skal finne sted. Landet er kjent for å bruke svært skarp retorikk når FN eller USA tar beslutninger eller kommer med utspill som nordkoreanerne føler seg truet av. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.