Sri Lanka forbyr landminer

Colombo (NTB-AFP): Sju år etter borgerkrigen forbyr nå Sri Lankas myndigheter landminer, og lover å ødelegge eksisterende lagre av disse våpnene.

NTB
Publisert: Publisert:

Regjeringen har besluttet å skrive under på FN-traktaten fra 1997 om forbud mot landminer, opplyser viseutenriksminister Harsha de Silva.

Sri Lanka har vært blant en håndfull land som fortsatt ikke har signert den såkalte Ottawa-konvensjonen, som forbyr bruk, lagring, produksjon og videresalg av antipersonellminer.

— Vi har besluttet å signere Ottawa-konvensjonen fordi vi ikke har intensjoner om å gå til krig igjen, forklarte Silva torsdag.

— Vi har også blitt enige om å ødelegge lagrene av landminer, la han til, uten å spesifisere antallet som fortsatt finnes.

Sri Lanka har tidligere nektet å skrive under på traktaten. Argumentet var at myndighetene mente bruken av landminer var tvingende nødvendig fordi Tamiltigrene også brukte landminer. Den 37 år lange borgerkrigen tok slutt i mai 2009. I løpet av denne perioden ble over 100.000 mennesker drept. (©NTB) (©NTB)

Publisert: