Minst syv personer er drept under sammenstøtene i Ukrainas hovedstad Kiev, melder BBC.

Tidligere på dagen meldte ukrainsk politi at fem sivile var drept, og få timer senere kom det også melding om at en politimann hadde mistet livet. Politimannen døde som følge av et skudd i halsen, opplyser innenriksdepartementet.

Metroen i Ukrainas hovedstad Kiev ble tirsdag stengt, samtidig som det pågikk kamper mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i flere gater.

Usedvanlige harde

Gatekampene var ifølge øyenvitner usedvanlig harde. Myndighetene har gitt demonstrantene er frist fram til klokken 17 med å avslutte protestene.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er to døde demonstranter funnet i nærheten av en metrostasjon sørøst for Uavhengighetsplassen i Kiev.

Mange er også skadd i gateslagene. Politiet har brukt sjokkgranater og gummikuler mot demonstrantene, som har kastet stein mot politiet.

Radikale

Demonstrantene som slåss i Kievs gater, er mye mer radikale enn opposisjonen, mener svensk forsker. Han mener den videre utviklingen vil bli vanskelig å kontrollere.

— Gaten er mye mer radikal enn opposisjonen. Noe er i bevegelse som er vanskelig å kontrollere. Utviklingen følger nå sine egne lover og regler, sier Jakob Hedenskog, forsker ved Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) til nyhetsbyrået TT.

Både Tysklands utenriksminister og EUs utenrikssjef uttrykker stor bekymring for situasjonen i Ukraina og oppfordrer partene til å finne en politisk løsning på krisen.

Fordømmer volden

— Jeg ber innstendig om at partene i konflikten i Ukraina forsøker å finne en politisk løsning gjennom samtaler, sa Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier etter at han tirsdag snakket med Ukrainas utenriksminister Leonid Kozhara på telefonen.

EUs utenrikssjef Catherine Ashton fordømmer volden i Kievs gater.

— Jeg er dypt bekymret for den alvorlige nye opptrappingen i Kiev og rapportene om ofrene. Jeg fordømmer all bruk av vold, også mot offentlige bygninger og partikontorer, sier Ashton.

Hun ber ukrainske ledere ta ansvar for å bygge tillit og finne en løsning som innebærer en ny inkluderende regjering, en grunnlovsreform og et åpent og demokratisk presidentvalg.

Russland anklager Vesten

Russland på sin side anklager vestlige politikere og organisasjoner for å stå bak den siste uroen i Ukraina.

Den økte spenningen i landet er et direkte resultat av en «hemmelig innblanding fra vestlige politikere og europeiske strukturer som har lukket øynene for de aggressive aksjonene fra radikale krefter», ifølge en uttalelse fra Russlands utenriksdepartement tirsdag.

I uttalelsen oppfordrer Russland den ukrainske opposisjonen til «å avstå fra trusler og ultimatumer» og heller etablere en «substansiell dialog» med Ukrainas myndigheter for å bringe landet ut av krisen.