Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 9. august.

Person knivstukket i Bergen

– Vi fikk melding om at en person hadde blitt knivstukket i brystregionen. Gjerningspersonen hadde forlatt stedet da vi ankom. Vedkommende er så langt ikke pågrepet, sier operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt til NTB klokken 5.

Tre menn fengslet for gjengvoldtekt

Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix

Tre av de fem franskmennene som er siktet for å ha gjengvoldtatt en norsk kvinne i 20-årene i Benidorm i Spania, er varetektsfengslet, skriver VG. To menn er løslatt. Politiet i Benidorm mener de fem mennene også har forgrepet seg på kvinnens 19-årige venninne, skriver Dagbladet.

19-åringen skal ha forlatt bygningen der overgrepene fant sted, før de norske kvinnene sammen skal ha oppsøkt et legesenter i området, der legen varslet politiet.

Mann knivstukket på Rjukan

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Vi er på stedet og søker etter en gjerningsmann. Vi forstår det sånn at fornærmede er knivstukket. Vi har ikke funnet noen kniv eller foreløpig gjort andre beslag som eventuelt er blitt brukt, sier operasjonsleder Rune Hunshamar i Sørøst politidistrikt til NTB. Politiet bruker morgentimene fredag politihelikopter til å søke etter en gjerningspersonen.

Trump utnevnte fungerende e-sjef

Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix

Joseph Maguire, nåværende direktør for USAs nasjonale senter for antiterror, er utnevnt som fungerende nasjonal etterretningssjef i USA når Dan Coats går av.

I en tweet torsdag sier Trump at Maguire har hatt en lang og utmerket karriere i militæret, der han gikk av i 2010. Maguire går inn i jobben som fungerende etterretningssjef 15. august, samme dag som nåværende nasjonale e-sjef Dan Coats går av.

Kraftig tyfon på vei mot Kina

Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix