Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 9. august.

Publisert: Publisert:

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

  • NTB

Person knivstukket i Bergen

En person er fraktet til sykehus etter en knivstikking i Bergen sentrum natt til fredag. Den knivstukkede var ved bevissthet da vedkommende ble kjørt til sykehus. Tilstanden utover det er ukjent.

– Vi fikk melding om at en person hadde blitt knivstukket i brystregionen. Gjerningspersonen hadde forlatt stedet da vi ankom. Vedkommende er så langt ikke pågrepet, sier operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt til NTB klokken 5.

Tre menn fengslet for gjengvoldtekt

Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix

Tre av de fem franskmennene som er siktet for å ha gjengvoldtatt en norsk kvinne i 20-årene i Benidorm i Spania, er varetektsfengslet, skriver VG. To menn er løslatt. Politiet i Benidorm mener de fem mennene også har forgrepet seg på kvinnens 19-årige venninne, skriver Dagbladet.

19-åringen skal ha forlatt bygningen der overgrepene fant sted, før de norske kvinnene sammen skal ha oppsøkt et legesenter i området, der legen varslet politiet.

Mann knivstukket på Rjukan

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

En mann som meldte fra om at han ble knivstukket på Rjukan i Telemark natt til fredag, er sendt til legevakt for behandling. Mannen er ikke alvorlig skadd. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 3.24 natt til fredag.

– Vi er på stedet og søker etter en gjerningsmann. Vi forstår det sånn at fornærmede er knivstukket. Vi har ikke funnet noen kniv eller foreløpig gjort andre beslag som eventuelt er blitt brukt, sier operasjonsleder Rune Hunshamar i Sørøst politidistrikt til NTB. Politiet bruker morgentimene fredag politihelikopter til å søke etter en gjerningspersonen.

Trump utnevnte fungerende e-sjef

Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix

Joseph Maguire, nåværende direktør for USAs nasjonale senter for antiterror, er utnevnt som fungerende nasjonal etterretningssjef i USA når Dan Coats går av.

I en tweet torsdag sier Trump at Maguire har hatt en lang og utmerket karriere i militæret, der han gikk av i 2010. Maguire går inn i jobben som fungerende etterretningssjef 15. august, samme dag som nåværende nasjonale e-sjef Dan Coats går av.

Kraftig tyfon på vei mot Kina

Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Tyfonen Lekima er på vei mot Kina, etter å ha passert Taiwan og Japan torsdag og fredag. Stormen berørte, uten å direkte treffe, Taiwan torsdag og fortsatte videre sør i Japan hvor den sneide øygruppa Ryukyu.

Tyfonen har nå avtatt i styrke og beveger seg med en hastighet på 25 kilometer i timen med maksimum vedvarende vindstyrke på 45 meter per sekund, som tilsvarer en orkan kategori 2.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.