Den fjerde siktede ble pågrepet i Oslo onsdag, mens de øvrige tre ble pågrepet i Grimstad samme dag.

Alle fire er siktet for grove trusler med skytevåpen. Årsaken til skytingen er ikke kjent.

– Vi skal gjennomføre avhør i dag, da får vi høre om de sier noe mer om det, sier jourhavende jurist Odd Kostveit i Sørøst politidistrikt til NTB.

Også den fornærmede 27-åringen skal avhøres.

Ble oppsøkt hjemme

Ifølge Varden har mannen forklart at han ble oppsøkt av flere ukjente menn hjemme. Ifølge 27-åringen forsøkte de å drepe ham, men han kom seg unna.

– De skjøt flere skudd etter meg, har han forklart.

Politiet fikk melding om at skudd var avfyrt ved privatboligen i Follestad i Skien i Telemark i 12-tida onsdag. Ingen skal ha blitt skadd, og to biler ble sett kjørende fra stedet. På stedet fant politiet flere tomhylser.

– Vitneavhør tyder på at det ikke var tilfeldig at det var der de var. Men årsaken kjenner vi ikke, sier Kostveit til NTB.

I tillegg til pågripelsene gjennomførte politiet en ransaking på en bedrift på Klyve i Skien onsdag kveld.

– Bedriften har tilknytning til en av de involverte, sier Kostveit.

Flere kan bli pågrepet

Politiet sa onsdag at de trodde så mange som åtte-ni personer kunne være involvert. Dette er nå nedjustert til fem personer.

– Vi holder åpen muligheten for at det er personer som ikke er pågrepet. Vi leter ikke etter noen navngitte personer foreløpig, men jobber med å avklare om det var flere, sier Kostveit.

Politiet vil etter avhørene ta stilling til om noen av de siktede skal varetektsfengsles.

– De avhøres i løpet av dagen og ettermiddagen, så en vurdering om varetekt tas i kveld. Dette skjer i så fall i morgen, sier han.