Det skjedde i en spennende finale der Skistad hadde spart på kruttet og viste monsterkrefter i motbakken opp mot målstreken. Hun vant med 0,63 sekund og tok sin fjerde verdenscupseier for sesongen.

Skistad selv var forbauset over at konkurrentene ga henne en såpass enkel vei inn mot oppløpet.

– Jeg var overrasket over at det gikk såpass rolig. Men jeg takker for det, smilte hun overfor TV 2.

– Det var kjempegøy. Jeg var litt spent på hvor mye Svahn hadde spart (på kreftene). Men det var bra, dette, sa hun.

Med 2.-plassen sikret Svahn sammenlagtseieren i sprintcupen foran Skistad. Svensken har også mulighet til å vinne hele verdenscupen sammenlagt, men amerikaneren Jessie Diggins leder og er favoritt før avslutningen i Falun.

Rosie Brennan ble nummer tre i finalen, mens Johanna Hagström, Nadine Fähndrich og Frida Karlsson fulgte deretter.

Det ble spurtduell mellom Julie Myhre og Anna Svendsen i kvartfinalen, men begge gikk videre ettersom Emma Ribom ble diskvalifisert etter å ha krysset målstreken først i heatet. Svensken fikk sitt andre gule kort denne sesongen.

– Det føles surt. Jeg kjenner meg sterk i dag, så det er trist. Jeg forstår ikke juryens beslutning. Jeg har ikke fått noen forklaring, men de har bedt meg om å komme tilbake etter konkurransen for å se på bildene. Det føles ikke rettferdig, sa Ribom til TV 2.

I semifinalen ble både Myhre og Svendsen slått ut, men begge oppnådde uansett sin beste plassering i verdenscupen denne sesongen.

Hedda Østberg Amundsen og Malin Hoelsveen ble slått ut i kvartfinaleheat med blant andre Svahn og Frida Karlsson. Mathilde Myhrvold, Maria Hartz Melling, Ane Appelkvist Stenseth og Tiril Udnes Weng led samme skjebne i kvartfinalene.