Prinsesse Madeleine har født en sønn

Prinsesse Madeleine av Sverige har født en sønn, opplyser det svenske hoffet.

Publisert

Denne familien har nå blitt til fire. Her ankommer prinsesse Madeleine, Chris O'Neill og prinsesse Leonore av Sverige Slottskyrkan ved Stockholms slott under lørdagens prinsebryllup. Foto: NTB Scanpix

  • NTB

– Både mor og barn har det bra, skriver riksmarskalk Svante Lindqvist i meldingen fra hoffet.

Gutten ble født klokka 13.45 mandag på Danderyd sykehus nord for Stockholm. Han er det andre barnet til prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill. Paret har fra før av datteren Leonore, som ble født i New York 20. februar i fjor. Denne gangen valgte prinsesse Madeleine å føde barnet i Sverige.

– Alt har gått bra, opplyser det svenske hoffets informasjonssjef Margaretha Thorgren om fødselen.

Prinsebryllup

Fødselen skjer bare to dager etter prins Carl Philips bryllup. Den høygravide lillesøsteren Madeleine fikk mye oppmerksomhet under prinsebryllupet i Stockholm lørdag.

I svenske medier var det et populært tema hvorvidt høygravide prinsesse Madeleine kunne komme til å føde sist helg og dermed ta oppmerksomhet fra bryllupsfeiringen til broren.

Det skjedde altså ikke, og prinsessen fikk med seg vielsen til prins Carl Philip og Sofia Hellqvist. Den lille ettåringen Leonore sprellet og skrek og utløste noen gode smil hos foreldrene, mens de prøvde å stå i ro for fotografene ved den røde løperen utenfor kirken.

Tre barnebarn

Termindatoen for prinsesse Madeleines andre fødsel var oppgitt å være i slutten av juni, men tradisjonen er å oppgi en dato et par uker etter den reelle terminen.

33 år gamle prinsesse Madeleine er det svenske kongeparets yngste datter. Hun er den fjerde i arverekken til den svenske tronen.

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia har nå tre barnebarn, kronprinsesse Victorias datter prinsesse Estelle (3) og altså prinsesse Madeleines datter prinsesse Leonore (1) og hennes nyfødte lillebror.

Den nyfødte prinsen blir den sjette i tronfølgen etter kronprinsesse Victoria, prinsesse Estelle, prins Carl Philip, prinsesse Madeleine og prinsesse Leonore.

Publisert