Aksjonen har med glimt i øyet som formål at menn skal tenke på egen helse — og gjøre noe med det. Kreftforeningen vil med forebygging ha som mål å unngå ett av tre krefttilfeller hos menn. Startskuddet for årets kampanje ble markert på Akershus festning med munter ordbruk av arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) og musikalsk innslag av Ole Paus.- Jeg er vel den som har gitt grillpølsa et ansikt, sa Hanssen med et smil på lur da han introduserte kampanjen. Men etter en stund kom alvoret mer fram, spesielt da han beskrev hvordan han selv og andre kan gjøre noe positivt for å unngå å bli rammet av kreft.

— Selv om jeg er hardt presset med arbeid, forsøker jeg å trene minst et par ganger i uka og spise så sunt jeg kan, sier Ap-politikeren.

Han innrømmer at det i perioder er vanskelig å få tid til trening og riktige måltider.

— Det går i rykk og napp. Men noe er i hvert fall bedre enn ingenting, sier Hanssen.

Primus motor for kreftaksjonen er Kreftforeningens generalsekretær Anne Lise Ryel. Hun mener menn i særdeleshet må lytte til signalene i egen kropp.

— Menn er for lite flinke til å ta vare på egen helse og leve sunnere. Derfor kjører vi for andre år på rad en kampanje spesielt rettet mot menn, sier Ryel til NTB. (©NTB)