En tredje tiltalt, en dansk 32-åring som har konvertert til islam, ble idømt fire års fengsel av juryen i Østre landsret i København, mens den yngste av de tiltalte, en 19 år gammel mann, ble frikjent. Forsvarerne til de tiltalte kjempet hardt for at deres klienter skulle dømmes på mildest mulig måte i løpet av den tre måneder lange rettssaken. Forsvarerne har blant annet reagert kraftig på at en agent fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) skaffet og transporterte kunstgjødsel og andre ingredienser til de fire antatte terroristene.

Forsvarerne har også pekt på at de fire ikke var i nærheten av å begå en terrorhandling og at det kun var snakk om et temmelig klossete forsøk, skriver avisa Politiken.

De fire ble arrestert sammen med flere andre i en storstilt politiaksjon i Vollsmose i september i fjor. Over 200 politifolk stormet flere leiligheter, og under ransakingen ble det blant annet funnet sprengstoff og metallsplinter. Sju personer ble varetektsfengslet. Seks av dem hadde palestinsk eller irakisk opprinnelse, mens den siste var dansk.

Danmarks daværende justisminister Lene Espersen kalte saken for «en av de alvorligste i Danmark». (©NTB)