KRISTIANSAND: – Det som har skjedd er at vi har hatt store kostnader knyttet til integrasjonen av Catch, sier Thor-André Svendsen, administrerende direktør i teleselskapet Ventelo.

I 2005 kjøpte Ventelo, som har hovedkontor i Kristiansand, Catch Communications og tok steget opp i divisjonen blant de store teleselskapene i Norge.

Omsetningen vokste med 648 millioner kroner fra 2005 til 2006. Men kjøpet av Catch har påført Ventelo større kostnader enn den milliarden selskapet gav for konkurrenten. 2006 endte med et langt svakere resultat enn året før.

Bedre

– Vi var klar over at det ville bli en del integrasjonsarbeid, men omfanget var noe større enn forventet. Vi forventet at selskapet som ble kjøpt var mer integrert enn det som var tilfellet. Catch bestod av flere selskaper, som ikke var integrert da vi kjøpte konsernet, forklarer Svendsen, som forteller at store avskrivninger på hele 185 millioner kroner, mye knyttet opp til kjøpet av Catch, er årsaken til at 2006-resultatet ikke ser bedre ut.

Ifølge Svendsen begynner nå arbeidet med å strømlinjeforme Ventelo å gi resultater.

– I 2007 har vi hatt et veldig bra første halvår. Vi har hatt stor vekst både på resultatsiden og omsetningssiden. Vi ser veldig lyst på fremtiden, sier Svendsen.

Salg?

I mai ble det offentlig kjent at eierne av Ventelo vurderer å selge selskapet.

Ventelos hovedeier (ca 50%) er stiftelser på De britiske jomfuøyer, som begunstiger Camilla Eek Clauson, kona til finansmannen Conrad Clauson, og deres barn.

I Ventelo ble det i fjor gjennomført to kapitalutvidelser, der den største på 450 millioner kroner ble gjort ved at deler av Ventelos gjeld til eierselskapet Ventelo Holding AB i Sverige ble ettergitt.

Dette kan sees på som pynting av brura i forbindelse med et eventuelt salg. Svendsen vil ikke kommentere salgsryktene som lakk ut i mai, og viser til styreformann Per Morten Torvildsen.

– Dette er en prosess som eierne kjører. Det er UBS i London som koordinerer dette. Det er ikke noe nytt i saken, men eierne evaluerer salg som en mulighet. Det kan også være snakk om fusjoner eller andre løsninger. Men det er ikke avklart noe så langt, sier Torvildsen.