Øyvind Ågesen (37) ble funnet drept på Hundvåg i Stavanger, ikke langt fra sin brors hjem. Broren ble onsdag funnet skyldig i forsettlig drap og likskjending i Gulating lagmannsrett. Statsadvokat Ingrid Johnsen la i sin prosedyre ned påstand om 13 års fengsel. Fredag ettermiddag kom straffeutmålingen: 12 års fengsel. — Vi registrerer at det er ett år mindre enn aktors påstand og ett år mindre enn i dommen fra tingretten. Vi tar det til etterretning. Min klient har tatt betenkningstid på ankespørsmålet, sier advokat Arvid Sjødin til NTB.

Den drepte ble funnet av en turgåer på kvelden 18. mai i fjor. Ågesen var drept med rundt 20 knivstikk. I tillegg var liket påført brennbar væske og satt fyr på.

Den dømte 35-åringen har forklart at han ikke husker noe etter at han og broren gikk hjem til hans bopel natt til 18. mai. Han har hele tiden nektet for å ha hatt noe med drapet å gjøre.

Blant bevisene mot ham er vitne utsagn fra flere naboer som sier de så de to brødrene slåss utenfor 35-åringens bolig drapsnatten, i tillegg til en rekke DNA-funn, blant annet på drapsvåpenet. (©NTB)