Ap på topp – Frp faller

Arbeiderpartiet er tilbake som Norges største parti på NRKs meningsmåling for april. Frp faller i kjølvannet av Birkedal-saken.

Publisert:

Foto: Scanpix

  • Vegard Nekstad
Denne artikkelen er over ni år gammel

OSLO: Siden mars har Arbeiderpartiet gått fram 2,7 prosentpoeng til 32,3 prosent. Det plasserer partiet øverst i NRK-målingen som er gjennomført av Norstat. Regjeringspartiet har god margin ned til Høyre, som inntar andreplassen med en oppslutning på 25,6 prosent, samme resultat som forrige måned.

Fremskrittspartiet straffes av velgerne i etterkant av Birkedal-saken. Partiet går ned, 1,8 prosentpoeng til 20,6 prosent, uten at det ser ut til å bekymre partileder Siv Jensen nevneverdig.

– Det er naturlig at det kommer en reaksjon fra velgerne med tanke på at Frp har stått kontinuerlig i stormen i to uker, men en oppslutning på 20,6 prosent er ikke noe stort fall for oss, sier partileder Siv Jensen.

De to blå partiene har ikke flertall sammen. Det har heller ikke de rødgrønne, til tross for Arbeiderpartiets fremgang. Partnerne SV og Senterpartiet faller nemlig begge på målingen. SV mister 0,7 prosentpoeng og har en oppslutning på 5,6 prosent. Senterpartiet går tilbake 0,8 prosentpoeng og ender på 4,4 prosent.

Kristelig Folkeparti går fram 0,4 til 4,9 prosent, mens Venstre faller fra 4,1 til 3,8 prosents oppslutning. Rødt går fra 1 prosent til 1,9 prosent.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.