Ifølge sykehuskilder ble 40 mennesker drept og 65 såret da en veibombe og en bilbombe eksploderte med kort tids mellomrom i Kut mandag morgen. — Jeg var på vei til butikken min på markedet da jeg plutselig kjente at jeg ble blåst i bakken. Deretter våknet jeg på sykehuset med sår over hele kroppen, sier 26-åringen Saadun Muftin fra sykehussengen.

Også Diyala-provinsen nord for Bagdad og byen Tikrit ble rammet av angrep. Det ble i tillegg meldt om angrep i Kerbala og Najaf i sør, i hovedstaden Bagdad, i to byer rett nord for Bagdad, samt i Kirkuk og Mosul nord i landet.

Ifølge politikilder ble minst åtte mennesker drept og 35 såret i en rekke angrep i Diyala-provinsen. Minst fire av de drepte var soldater som ble skutt på en kontrollpost i byen Baquba. Regjeringsbygninger i byen ble evakuert på grunn av en advarsel om at også de kom til å bli angrepet.

I Tikrit var det politiet som ble rammet da to selvmordsbombere sprengte seg i luften. Tre politimenn ble drept, mens sju ble såret, ifølge lokale kilder. (©NTB)