Men politifolkene gikk varsomt fram og sa at demonstrantene kunne bli på plass. De trengte bare å fjerne noen av barrikadene for å lette litt på trafikkaoset som er oppstått som følge av demonstrasjonene, sa de og trakk seg tilbake da de aktuelle barrikadene var flyttet.

Ved den viktigste protestleiren i nærheten av regjeringskontorene i Admiralty-distriktet var det imidlertid i begynnelsen konfrontasjoner mellom hundrevis av studenter og politiet.

Tidligere på natten ble store politistyrker observert da de samlet seg flere steder i sentrum av byen. De var kledd i gule jakker, men uten utstyr til å slå ned opptøyer.

Demonstrantene har holdt stand i en rekke av byens viktigste og mest sentrale gater i flere uker med krav om fullt demokrati og frie valg. De har dermed lammet trafikken i sentrum av byen.

Trass i klare ordrer fra myndighetene om å trekke seg tilbake har de bygd ut sitt-ned-demonstrasjonene til stadig mer permanente leirer, med telt, flyttbare dusjer, talerstoler der tusener av mennesker samles om kvelden, og bord til studier. (©NTB)