— Vi er nå opptatt av å få arbeidsro og gå gjennom høringsuttalelsene før vi kommer tilbake til Stortinget med nødvendige innstrammingsforslag, heter det i en skriftlig uttalelse fra statsråden til NTB.

Onsdag sa stortingsgruppa til Venstre nei til alle hennes 40 innstrammingsforslag. Krass kritikk er kommet fra en rekke høringsinstanser, så vel som fra opposisjonen.

— Jeg vil minne om hvorfor forliket opprinnelig kom på plass, og hvorfor det er så viktig for regjeringen å fremme innstramminger for Stortinget. Selv om ankomsttallene er lave nå, er det grunn til å tro at det kan komme stor tilstrømming i løpet av året, framholder Listhaug.

Hun viser til at det i januar i fjor kom 2.000 flyktninger og migranter til Hellas fra Tyrkia. I år var tallet 60.000. — Vi kan ikke sitte i Norge og vente på en ny tilstrømming som i fjor høst, vi må handle nå. Derfor burde ikke min eller andres retorikk være det sentrale, men tvert imot hva vi kan bli enige om for å forhindre at UDIs anslag på opp mot 60.000 asylsøkere blir en realitet, sier Listhaug. (©NTB)