Stien på Varhaug i Rogaland hvor Sunniva Ødegård ble funnet natt til mandag 29. juli.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Stien på Varhaug i Rogaland hvor Sunniva Ødegård ble funnet natt til mandag 29. juli. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Politiet: – Sunniva Ødegård ble flyttet få minutter før hun ble funnet

Den drapssiktede 17-åringen flyttet på Sunniva Ødegård kun minutter før hun ble funnet på en gangsti, bekrefter politiet overfor NRK.

13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet død på en gangsti om lag 150 meter fra der hun bodde på Varhaug i Rogaland klokken 3.09 natt til mandag 29. juli.

Personer som lette etter jenta, skal ha gått på stien mellom 3 og 3.05 uten å finne henne, ifølge NRK.

Nå bekrefter politiet at hun ble flyttet i løpet av det korte tidsrommet.

– Jeg kan bekrefte at hun ble flyttet kort tid før hun ble funnet, sier Dahl, som ikke ønsker å gå ytterligere i detalj.

Erkjenner straffskyld

17-åringen, som forrige uke innrømmet å ha drept 13-åringen på Varhaug i Rogaland, samtykker til ytterligere to uker i varetekt.

Den siktede gutten vil bli begjært fengslet tirsdag, og fordi han har samtykket, vil rettsmøtet i Bergen tingrett gå som såkalt kontorforretning, opplyser Sørvest politidistrikt i en pressemelding mandag.

17-åringen blir ikke ilagt restriksjoner i den forlengede fengslingsperioden. Han sitter varetektsfengslet på ungdomsenheten ved Bjørgvin fengsle utenfor Bergen.

Tenåringen erkjenner straffskyld for drapet, melder TV 2. Et motiv bak handlingen er foreløpig ukjent.

– Det har vært tema i avhør, men vi kommer ikke til å gå inn på det nå, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl til kanalen.

Mye arbeid gjenstår

Det er fortsatt mye etterforskningsarbeid som gjenstår, men det vil ikke bli foretatt nye avhør av siktede de nærmeste dagene.

– Vi jobber nå blant annet med å sjekke siktedes forklaring opp mot andre spor i saken, opplyser Bjørn Kåre Dahl. Han sier politiet også venter på svar på tekniske analyser.

– Dette er en omfattende sak der politiet sitter på store mengder informasjon. Vi jobber med å få belyst saken best mulig, og dette er tidkrevende arbeid.

Mandag ettermiddag inviterte kommunen til en markering med navnet «Me slår ring rundt Varhaug», hvor blant annet ordfører Jonas Skrettingland holdt appell foran de mange oppmøtte.