Tilstanden til en av de skadde er kritisk, men stabil, mens en annen person er stabil. Det tredje offeret har mindre alvorlige skader, opplyser leder Simon Stevens i det offentlige helsevesenet NHS i Storbritannia.

Det var ved 14-tiden lokal tid at politiet rykket ut etter meldinger om knivangrepet på London Bridge. Hendelsen etterforskes som terror.

Falske eksplosiver

Gjerningsmannen var iført det som lignet en bombevest. Vesten ble undersøkt og viste seg å bestå av falske eksplosiver, opplyste sjef for det britiske antiterrorpolitiet, Neil Basu, under en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Mannens identitet er foreløpig ikke kjent. Omstendighetene er uklare, men politiet søker ikke etter flere gjerningspersoner.

Nedjusterte trusselnivå

Statsminister Boris Johnson har sammenkalt regjeringens krisekomité, COBRA, som følge av terrorangrepet. Komiteen møtes fra klokken 21.30 fredag, opplyser Johnsons kontor.

Statsministeren kaller hendelsen for «rystende» og takker politiet og nødetatene for rask utrykning.

Tidligere denne måneden ble trusselnivået i London nedjustert fra «alvorlig» til «betydelig».

Ble vitne til hendelsen

Flere tilfeldig forbipasserende grep inn og overmannet gjerningsmannen. De roses av både ordfører Sadiq Khan og statsminister Boris Johnson, som begge sier at disse personene «er de beste blant oss».

Sandra Rørvik fra Stavanger ble vitne til hendelsen fra et kontor ved broen, ifølge Stavanger Aftenblad.

– Det første jeg så, var store folkemengder som løp av brua. Jeg så at politiet sperret av veier med bånd. Så jeg at noen overmannet gjerningspersonen, sier hun.

Rørvik beskriver deretter hvordan politiet skjøt mannen.

– Det var en sjokkerende opplevelse. Jeg har aldri før sett noen bli skutt, sier hun.

Hun roser politiets innsats.

– Jeg opplevde at politiet håndterte angrepet veldig raskt og profesjonelt. Blant annet sperret de av området før de skjøt. Alt skjedde veldig fort, sier hun.

– Rystende hendelse

Johnson kaller hendelsen for «rystende» og takker også politiet og nødetatene for rask utrykning.

– Dette er en rystende hendelse, og alle tankene mine er med ofrene og deres familier, sier han i en uttalelse.

Det hvite hus har også fordømt London-angrepet.

Undergrunnsstasjonen London Bridge ble stengt etter angrepet, men ble gjenåpnet noen timer senere.

Det er ikke første gang det skjer terrorhendelser på London Bridge. I 2017 ble sju mennesker drept og mange skadd da en varebil kjørte inn i en folkemengde på broen, før tre menn deretter gikk til angrep med kniv.

Saken oppdateres.

Tips oss: tips@fvn.no eller 03811!