Dobbelt så mange søk på hytter i Norge på finn.no

Utenriksdepartementet fraråder på ubestemt tid utenlandsreiser som ikke er helt nødvendige på grunn av koronapandemien. Da øker interessen for hytter i Norge

Publisert:

Prisene på de mest populære områdene kan ligge helt opp til 100.000 kroner uka, men av de 5.000 ferieboligene som ligger ute på Finn nå, skal det være mange alternativer ved sjøen for mellom 15.000 og 20.000 kroner i uka, mange allerede bestilt for sommerferien. Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / NTB scanpix

  • NTB

– De seneste ukene har vi hatt dobbelt så mange søk etter dette som på samme tidspunkt i fjor, sier Terje Berge, kommersiell direktør i Finn.no Reise til Finansavisen.

Han sier de forventer svært stor etterspørsel etter feriehus og hytter å leie i Norge denne sommeren. En svekket krone vil trolig bidra til at nordmenn fristes til å bruke pengene på ferie i eget land. Pia Buen i utleieselskapet Novasol bekrefter trenden med stor etterspørsel.

Berge sier også han regner med at mange av dem som normalt ikke leier ut hytter eller hus, vil velge å gjøre det i år, for å spe på inntektene. Beliggenhet er det folk søker etter, ført og fremst.

– Vi ser at Nord-Norge, Lofoten, Sørlandet, Kragerø og Hvaler er de mest populære fritekst-søkene, sier Berge.

Prisene på de mest populære områdene kan ligge helt opp til 100.000 kroner uka, men av de 5.000 ferieboligene som ligger ute på Finn nå, skal det være mange alternativer ved sjøen for mellom 15.000 og 20.000 kroner i uka, mange allerede bestilt for sommerferien.

Publisert:

Les også

  1. – Vi har mye mindre å rutte med enn de andre landsdelene

  2. Planlegger du norgesferie? Disse parkene holder åpent.

  3. Her er stedene i Norge med det beste sommerværet

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Finn.no
  2. Ferie
  3. Koronaviruset