KRISTIANSAND: – Det er med tungt hjerte vi må melde at Tine må trekke seg tilbake en stund fremover, da hun har fått påvist kreft – og nå vil motta nødvendig og riktig behandling, skriver Lisbeth Wiberg Olsen i Backstage Management i en epost til NTB.

Tine Thing Helseth (til venstre) skulle deltatt på juleturné sammen med Gaute Ormåsen, Christian Ingebrigtsen, Maria Arredondo og Torstein Sødal. Nå må hun trekke seg fra turneen på grunn av sykdom. Foto: Ali Zare / NTB

– Hun er ved godt mot, og ser fram til å komme i gang med behandlingen, slik at hun – så raskt som mulig – kommer seg tilbake i god form og ut for å møte sitt publikum igjen, sier hun.

Nær venn

– For publikum er Tine en trompetist av internasjonalt format. For oss er hun blitt en nær venn. Vi håper hun får ro med sine aller nærmeste i tiden fremover, slik at hun kan konsentrere seg om å bli frisk. Vi gleder oss til hun igjen skal fortrylle oss og publikum med sitt vakre trompetspill, sier Vår Jul-produsent Torstein Sødal på vegne av artistene.

Tine Thing Helseth (t.) under en tidligere konsert med Vår Jul Foto: Tormod Flem Vegge

Tine Thing Helseth har vært en del av Vår Jul-gjengen siden 2019. – Vi er ubeskrivelig takknemlig for at selveste Inger Lise Rypdal blir med oss på årets julekonserter. Hun har gjennom flere tiår vært en av våre aller mest folkekjære artister, med sin sjelfulle sang og fantastiske formidlingsevne, sier Sødal.

Rypdal blir en del av Vår Jul-turnéen sammen med Christian Ingebrigtsen, Gaute Ormåsen, Maria Arredondo og Torstein Sødal.

– Jeg har tidligere år blitt spurt av henholdsvis Maria og Torstein, og Gaute og Christian. Nå får jeg synge med alle på en gang, så det er ekstra moro. Repertoaret vi skal synge på disse 50 konsertene er svært krevende, med både fem- og seksstemt sang, så her er det ingen øvingstid å miste, sier Inger Lise Rypdal i en pressemelding.