Solberg: - Asylsøkerne bør være takknemlige

Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): Statsminister Erna Solberg ber asylsøkerne være tålmodige etter at 50-60 asylsøkere demonstrerte mot det de mener er kritikkverdige forhold på et midlertidig mottak i Sarpsborg.

Publisert
  • NTB

— Vi må regne med at det blir litt frustrasjon, men det er ikke grunn til det her. De må være litt tålmodige med et land som forsøker å hjelpe, sier Solberg til Aftenposten.

— De bør være takknemlige for at de får hjelp, for det jobber vi ganske intenst med, sier hun.

Asylsøkerne demonstrerte ifølge NRK mot at de har vært på akuttmottaket lenger enn det som var planlagt. De mener de får for lite mat og dårlig legehjelp og klager på at de verken får lommepenger eller har internettilgang.

Demonstrasjonen provoserte Mazyar Keshvari, innvandringspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, som mener de nevnte asylsøkerne på Kolstad akuttmottak utnytter den internasjonale flyktningkrisen og håner de mange millionene av menneskene som er på flukt i verden.

— I denne situasjonen velger altså noen av de aller heldigste, som er blitt innkvartert i Norge med mat, drikke, klær og tak over hodet på skattebetalernes regning, å protestere på maten og internetthastigheten på mottaket, (©NTB)

Publisert