Grensesjefen tror asylstrømmen i nord kan øke

Kirkenes (NTB): Dersom flyktningstrømmen over Storskog holder seg på dagens nivå, vil det komme 65.000 asylsøkere til Finnmark i året. Grensesjefen sier tallet kan bli enda høyere.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

I løpet av ukens fire første dager har det kommet 719 asylsøkere gående eller syklende over grensen på Storskog i Finnmark. Siden september har økningen vært voldsom, og om tempoet holder seg på dagens nivå, vil det komme 65.000 asylsøkere over grensen fra Russland på ett år.

— Det kan hende at det stabiliserer seg på dagens nivå. Det kan også øke, sier Stein Kristian Hansen, politioverbetjenten som er sjef for grensestasjonen helt nord i landet, til Klassekampen.

Kapasiteten på Storskog er kritisk. Norge stenger grensen klokken 21 hver dag, men politiet fortsetter arbeidet med å registrere asylsøkere natten gjennom.

— Arbeidspresset har aldri vært i nærheten av dette. Folkene her jobber døgnet rundt for å ta unna alle som kommer. Det er hardt, men det er vår jobb å sørge for at folk blir tatt imot på en skikkelig måte, sier Hansen.

Med vinteren i anmarsj kan situasjonen på grensestasjonen bli enda mer kritisk. Riktig nok er det betydelig mildere på Storskog nå enn på samme tidspunkt i fjor, men kulden kan bli en utfordring utover vinteren. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.