Anker trusseldommen mot Ubaydullah Hussain

Oslo (NTB-Ketil Bjærke): Ubaydullah Hussain (28) må belage seg på en ny runde i retten etter at påtalemyndigheten har anket dommen i trusselsaken mot ham.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

Den tidligere lederen for Profetens Ummah ble i Oslo tingrett dømt til 120 dagers fengsel for trusler mot to navngitte journalister, trusler mot en sakkyndig i retten og hatefulle ytringer mot jøder. Han ble derimot frikjent for tilleggstiltalen om hatytring mot forfatteren Amal Aden på Facebook. Av straffen ble 60 dager gjort betinget med en prøvetid på to år.

Hussain bestemte seg tidligere denne uken for ikke å anke dommen, men fredag ble det kjent at statsadvokaten bringer saken inn for lagmannsretten.

— Vi har bestemt oss for å anke over straffeutmålingen og posten der han ble frikjent. Vi mener at straffen som er utmålt, er for mild og skulle vært en del høyere. Det er vanskelig å gå i detalj, men etter en totalvurdering mener vi at straffen burde vært strengere, sier statsadvokat Carl Fredrik Fari til NRK.

Angående posten der Hussain ble frikjent, mener Fari at tingretten tok feil når det gjaldt bevisbedømmelsen og lovanvendelsen.

I tingretten la påtalemyndigheten ned påstand om ti måneders fengsel for Hussain, fem av dem betinget. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.