Ny flyktningtragedie i Egeerhavet

Minst 34 mennesker har druknet i en ny tragedie i farvannene mellom Tyrkia og Hellas, opplyser den greske kystvakten. Flere barn er blant de døde.

Publisert Publisert

Tusenvis av båtflyktninger har lagt ut fra Bodrum i Tyrkia i håp om å nå Hellas. Foto: Reuters / NTB scanpix

  • NTB

Over 130 flyktninger og migranter var om bord i den fullastede gummibåten da den kantret utenfor den greske øya Farmakonisi søndag.

Den greske kystvakten opplyser at 34 døde er plukket opp av sjøen. Blant dem var fire spedbarn og elleve barn. 68 av dem som var om bord ble berget av kystvakten, mens 29 andre greide å svømme i land ved egen hjelp.

Samtidig fortsetter den greske kystvakten letingen etter fire andre barn som er savnet etter at en annen båt kantret utenfor øya Samos lørdag.

Fransk konsul solgte båter

Å selge båter og redningsvester til de mange flyktningene og migrantene som vil krysse havet og ta seg til Hellas, har blitt en lukrativ forretning for mange langs den sørvestre kysten av Tyrkia.

En av dem har vist seg å være Frankrikes honorære konsul i Bodrum, Francoise Olcay. Hun driver en båtforretning i den populære tyrkiske feriebyen, der TV-stasjonen France 2 i skjul filmet hvordan hun utstyrte båtflyktninger før ferden over Middelhavet. Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius opplyser at Olcay har fått sparken som konsul.

Alan

Bodrum kom i verdens søkelys tidligere i måneden, etter det hjerteskjærende bildet av den tre år gamle syriske gutten Alan Kurdi på en strand på den greske øya Kos.

Ghalib, den fem år gamle broren hans, og guttenes mor druknet sammen med ni andre flyktninger da båten deres kantret under overfarten fra Bodrum. (©NTB)

Publisert