- Fransk terrormistenkt trente med al-Qaida i Jemen

Washington (NTB): En av de to brødrene som fransk politi jakter på etter terrorangrepet i Paris, fikk opplæring av al-Qaida i Jemen i 2011, bekrefter etterretningskilder i USA overfor flere medier.

Publisert
  • NTB

Ikke navngitte amerikanske tjenestemenn sier til New York Times og Reuters at 34 år gamle Said Kouachi var i Jemen i flere måneder hos al-Qaidas Jemen-fløy AQAP.

Også CNN siterer en amerikansk tjenestemann på etterretningsinformasjon fra Frankrike om at Kouachi reiste til Jemen så sent som i 2011. Der fikk han opplæring i bruk av håndvåpen, skyting og andre militære ferdigheter. Store politistyrker jakter på Kouachi og lillebroren Cherif (32) etter at tolv mennesker ble drept i terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris onsdag.

Både amerikansk og fransk etterretning var oppmerksom på de to brødrene og hadde holdt dem under oppsikt i årevis. Begge lå i USAs database over personer som ikke får fly på amerikanske fly, ifølge en amerikansk etterretningskilde.

Kouachi var i Jemen på et tidspunkt da mange andre muslimske menn i Vesten ble inspirert av den amerikanskfødte al-Qaida-lederen Anwar al-Awlaki, som ble drept av en amerikansk drone i Jemen. En høytstående jemenittisk etterretningskilde bekrefter overfor Reuters at Kouachi møtte Awlaki under sitt besøk i Jemen i 2011. (©NTB)

Publisert